Hva leter du etter?

Året 2021

2021 på to minutter

Norsk Tipping setter standarden i den internasjonale spillbransjen med nyskapende og målrettede ansvarlighetstiltak. Fornyelse av spillporteføljen sørger for å lede spillelystne nordmenn til det regulerte norske spillmarkedet.

Heder og ære til Norsk Tippings reklamefilmer_crop-1

Heder og ære til reklamefilmer

I løpet av 2021 fikk Norsk Tippings reklamefilmer stor anerkjennelse. Fem av selskapets reklamefilmer toppet Mediecoms Reklamebørs for 2021. I tillegg endte filmen «A Place up North» på en tredjeplass i kåringen av Gullfisken. Filmen er laget i samarbeid med TRY.

2021 på 2 minutter - kunderekord _crop-1

Kunderekord i uke 50

I uke 50 satte Norsk Tipping kunderekord med 1.030.271 aktive kunder. Supertrekning i Lotto med 39 ekstra milliongevinster og kampanje for den tradisjonelle julekalenderen fra Flax var i fokus i den aktuelle perioden.

Spillepuls2_red01

Lansering av Spillepuls

Norsk Tippings nyeste ansvarlighetsverktøy, Spillepuls, ble lansert 20. april 2021. Verktøyet er nyskapende i pengespillbransjen, og fungerer som en slags pulsmåler som følger kundens atferd i sanntid. Hvis en spiller endrer spillemønsteret sitt eller spiller på en måte som indikerer risiko, vil Spillepuls starte en personlig, digital dialog. Gjennom dialogen gjør Spillepuls det enkelt for kunden å ta valg som modererer spillingen når han eller hun trenger det.

Rekordutbetaling Grasrotandelen alternativ 2 _crop-1

Rekordutbetaling Grasrotandelen

Det har aldri blitt generert så mye grasrotmidler som i 2021. 737,1 millioner kroner ble fordelt på cirka 30 000 lag, foreninger og organisasjoner.

Kunderservice på pallen_crop-1

KS på pallen i Kunderserviceprisen

I mai endte Norsk Tippings kundeservice på 2. plass i åpen klasse for Kundeservice-prisen «Best i test» gjennomført av SeeYou. Selskapet ser det som spesielt gledelig etter et utfordrende år med høyere ventetid enn normalt.

2021 på to minutter - Nye Oddsen_red02

Nye Oddsen lansert

Med et nytt og forbedret tilbud på Oddsen har Norsk Tipping en ambisjon om å tiltrekke oss de bevisste sportsspillerne, og dermed kanalisere spillelyst blant nordmenn til Norsk Tippings tilbud. I den nye Oddsen-løsningen som ble lansert 1. juni, inngår nye tjenester og et utvidet produkttilbud.

På lanseringstidspunktet utgikk merkevarene Langoddsen og Liveoddsen, slik at kunden nå kun forholder seg til Oddsen som merkevare.

Full pott ved RG-sertigisering_crop-1

Responsible Gaming-sertifisering

Den periodiske revisjonen etter den såkalte «European Lotteries Responsible Gaming Standard» ble gjennomført i midten av juni, og Norsk Tipping fikk igjen en grundig vurdering av selskapets ansvarlighetsarbeid. Revisjonen endte med 1100 poeng av 1100 mulige, et resultat som dokumenterer selskapets solide arbeid med ansvarlighet.

2021 på to minutter - Lansering av Fantasy_red01

Fantasy går live som pengespill

I forbindelse med oppstart av Premier League-sesongen lanserte Norsk Tipping en løsning for Fantasy-spill. Siden sommeren 2020 har det ligget en gratis testversjon tilgjengelig for alle Norsk Tippings kunder. I september 2021 ble løsningen oppgradert, med mulighet for å satse og vinne penger.

2021 på 2 minutter - Halvert tapsgrense på Instapsill_crop-1

Halvert tapsgrense for Instaspill

Som et strakstiltak etter en periode med økning i inntekter fra høyrisikospillere, ble delgrensen for Instaspill senket fra 10 000 kr til 7500 kr fra 1. desember 2020. 1. september 2021 ble grensen senket ytterligere, til 5 000 kr. De nye tapsgrensene er en del av Norsk Tippings arbeid for å snu en negativ utvikling.

2021 på 2 minutter - Nye spillterminaler i handelen _crop-1

Nye spillterminaler i handelen

Norsk Tippings spillterminaler hos lokalinnehavere og kommisjonærer erstattet med nye terminaler første halvår. I alt ble 1450 Belago-terminaler i bingohaller erstattet med 1300 nye, mens alle de 2000 Mulitx-terminalene hos kommisjonærene ble byttet ut. De nye terminalene har gjort det mulig å implementere nye ansvarlighetsverktøy som gjør det lettere for kunden å holde kontroll på egen spilling.

I dette kapittelet kan du også lese om:

Illustrasjon, En ansvarlig virksomhet

En ansvarlig virksomhet

Administrerende direktør Åsne Havnelid har ordet.

Les mer
Illustrasjon, Året i tall

Året i tall

De viktigste tallene fra 2021.

Les mer